/logo-blue-bold.png

Sorg og krise


Sorg og krise vil altid ramme os. Ligegyldigt hvad vi gør, hvem vi er, eller hvordan vi lever vores liv, kan vi ikke undgå at blive ramt af sorgens mørke og krisens ustyrlige kaos.
Sorg og krise kan f.eks. blive udløst af dødsfald, skilsmisse, sygdom, en ulykke, det at miste sit arbejde, eller det at blive mobbet. Men også lykkelige begivenheder, som det at blive forældre, kan udløse både sorg og krise. Eller tilsyneladende helt naturlige og uskyldige begivenheder, som at børnene flytter hjemmefra, det at blive ældre og passere nogle af livets skarpe hjørner, kan medføre oplevelsen af krise og sorg. Både sorg og krise knytter sig til at miste det, der har været med til at give ens liv værdi, mening og indhold.
Sorg og krise er noget individuelt. Vi reagerer forskelligt, og det tager psykoterapien højde for. Ofte knytter reaktionerne sig både til den aktuelle livssituation og til vedkommendes historie. En krise opstår når vores sædvanlige løsningsstrategier ikke længere slår til.
Når livet sender os ud i sorg eller krise, kan det være meget svært at tage vare på sig selv; at lytte efter, hvordan man egentlig har det. Man kan næsten ikke gøre andet end forsøge at følge med og gøre som man “plejer.” Derfor kan sorg og krise udvikle sig til at blive en meget langvarig og nærmest fysisk smertefuld proces. Psykisk kan det resultere i bl.a. depression, angst, usikkerhed, tab af selvværd og manglende energi og motivation til at klare hverdagens forskellige opgaver.
Psykoterapi ved sorg og krise fjerner ikke årsagerne, men kan hjælpe dig til at acceptere og rumme din nye livssituation og lindre din psykiske smerte. Uanset om du ønsker et kortere eller længere psykoterapeutisk forløb, kan jeg hjælpe dig til at finde nye måder at forholde dig til krisen og sorgen på.
Midt i sorgens smerte og krisens kaos findes der måske en indsigt, som skaber en udvikling, du vil kunne bygge videre på i dit fremtidige liv.

Kontakt mig

Har du brug for sorg og krise terapi, kontakt mig for at høre nærmere.

phone Tlf. 20 81 96 74
mail Send en e-mail


 

 
Kontakt
Marianne Overbye Nielsen
Brogade 2a, st.tv.
4700 Næstved
Tlf: 20 81 96 74
Mail: marianne.overbye@protonmail.com

CVR:35921265
Tidsbestilling
Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere og træffe en aftale.
Man - fre: Tlf.: 20 81 96 74
Jeg er medlem af/billeder-af-marianne/Nyt Logo 23.03.24.png