/logo-blue-bold.png

Hvad er psykoterapi?


Psykoterapi drejer sig om at støtte og hjælpe dig med at bearbejde problemer og konflikter, som hæmmer din livskvalitet. Det kan f.eks. være angst, sorg, vrede, usikkerhed, skyld, manglende selvværd, stress eller problemer i dit parforhold. Alle kan få brug for at tale med en psykoterapeut. Derfor er det ikke mærkeligt at stille spørgsmålet: Hvad kan man så bruge en psykoterapeut til? Her på min hjemmeside kan du læse om de problemer, som jeg bl.a. kan hjælpe dig med gennem psykoterapi. Du skal blot klikke på de forskellige overskrifter på forsiden.

Hvordan arbejder jeg?

Som psykoterapeut arbejder jeg på mange forskellige måder alt efter, hvad der er er dit problem. Men i centrum står naturligvis det, vi kalder den terapeutiske samtale. Det er ikke bare en almindelig samtale hen over bordet, men en særlig psykoterapeutisk samtale, hvor jeg støtter og hjælper dig til at opnå større indsigt i dine problemers dybere årsag, hvilket også betyder, at de bliver til at arbejde med i din egen dagligdag.
Psykoterapien tager udgangspunkt i hverdagens forskellige problemer, og derfor er det dig og din opfattelse af problemet, som er omdrejningspunktet i terapien. Målet for terapien er altid, at give dig mere råderum i dit liv, flere personlige muligheder – og selvfølgelig at lindre dine symptomer.

Alt efter hvorfor du opsøger mig, arbejder jeg overordnet på to måder:
Kommer du på grund af en problematisk og vanskelig situation i dit liv, arbejder vi på at afklare denne situation og støtte dig i dine handlemuligheder. Det vil lindre dig i hverdagen og skabe et større psykisk beredskab i forhold til lignede situationer i fremtiden.
Kommer du, fordi du ønsker en dybere indsigt i den måde, du er i verden på, f.eks. gennem bevidstgørelse af gamle reaktionsmønstre, vanemæssig adfærd, din livshistorie o.l., så giver psykoterapien dig mulighed for at udforske, hvad der foregår på “indersiden. ”
Psykoterapi øger din opmærksomhed på dig selv. Du kan bl.a. komme til at arbejde med drømme, barndommen og hele din opvækst og livshistorie, dine relationer til andre mennesker før og nu, din selvforståelse og opfattelse af dig selv, dine livskonflikter, forventninger o.l.
Uanset hvorfor du ønsker at gå i psykoterapi, vil du over en kortere eller længere periode få styrket indsigten omkring dine egne reaktioner og lære de følelser og tanker at kende, som ligger bag dine problemer og handlinger.
Du kan gå i psykoterapi med det, du oplever er vigtigt for dig. Ingen grund er mere rigtig end andre. Som mennesker er vi forskellige, har forskellig baggrund, opvækst, livsvilkår o.l. I min psykoterapi vil du derfor også blive mødt som et unikt og enestående menneske.

Kontakt mig

Har du brug for psykoterapi, kontakt mig for at høre nærmere.

phone Tlf. 20 81 96 74
mail Send en e-mail


 

 
Kontakt
Marianne Overbye Nielsen
Brogade 2a, st.tv.
4700 Næstved
Tlf: 20 81 96 74
Mail: marianne.overbye@protonmail.com

CVR:35921265
Tidsbestilling
Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere og træffe en aftale.
Man - fre: Tlf.: 20 81 96 74
Jeg er medlem af/billeder-af-marianne/Nyt Logo 23.03.24.png