/logo-blue-bold.png

Familie og relationer


Familien betyder altid noget for os – på godt og ondt. Både den familie, vi er vokset op i, og den familie, vi selv har dannet.

Hvordan var din rolle i din barndomsfamilie?
Hvordan er din rolle i din nuværende familie?
Er der i den forbindelse en sammenhæng imellem din fortid og din nutid?

Spørgsmålet og svaret kan have en stor betydning. I alle relationer har vi nemlig en tendens til at gøre og gentage det, vi kender bedst.
Det handlemønster, vi lærte i barndommen, har det med at gentage sig i vores voksne relationer. Hvis vi følte os usynlige, misforståede, afviste og forladte, dannede vi automatisk et forsvar, som var beregnet på at beskytte os imod de smertelige følelser. Dette forsvar spænder ben for os i voksenlivet, fordi det er ubevidst, og derfor nærmest lever sit eget liv i vores familie og i andre mellemmenneskelige relationer.

Hvilken familie er du opvokset i?
Var den tryg eller mindre tryg?
Var kærligheden i familien synlig, usynlig eller fraværende?
Mange mennesker har fået et sår på sjælen på grund af familien og relationerne i deres barndom. De har et “indre såret barn”. Det er de dele af følelseslivet - den indre virkelighed - der aldrig helt blev genkendt og/eller accepteret af deres forældre, og som derfor ikke har har haft mulighed for at folde sig ud senere i livet.
Dette barn kan blive en voksen, som ikke helt kender sine egne behov, ønsker og følelser. Tilmed tror det måske, at tingene ikke være anderledes.
Det voksne menneske mærker det ofte som en fornemmelse af kun næsten, at være sig selv, på trods af utallige forsøg på netop, at “finde” sig selv. Ved du, hvordan disse konflikter, der har rødder tilbage i barndommen, påvirker din nutid? Har du fundet dig selv? Det er her en psykoterapeut kan være til hjælp og støtte.
Psykoterapi kan hjælpe dig med at få indsigt i de dybere årsager til, at du føler og handler som du gør. Psykoterapi kan også hjælpe dig til at kunne tage ansvaret for dine egne følelser, både i din familie og i alle andre mellemmenneskelige relationer.
Hvis du har et ønske om at træde ud af den rolle, som du i sin tid fik i din barndomsfamilie, kan det være at psykoterapi er noget for dig.

Kontakt mig

Har du brug for familie og relations terapi, kontakt mig for at høre nærmere.

phone Tlf. 20 81 96 74
mail Send en e-mail


 

 
Kontakt
Marianne Overbye Nielsen
Brogade 2a, st.tv.
4700 Næstved
Tlf: 20 81 96 74
Mail: marianne.overbye@protonmail.com

CVR:35921265
Tidsbestilling
Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere og træffe en aftale.
Man - fre: Tlf.: 20 81 96 74
Jeg er medlem af/billeder-af-marianne/Nyt Logo 23.03.24.png