/logo-blue-bold.png

Selvværd


Selvværdets store betydning viser sig når vi kommer i tvivl og en indre stemme f.eks. siger: “Er jeg værd at elske?” “Jeg er nok ikke så meget værd.” “Ikke så mærkeligt, at ingen kan lide mig.” Manglende selvværd kan også vise sig ved, at du tilsidesætter dig selv og dine behov, fordi du frygter at blive afvist, før du overhovedet har fået vist, hvem du er.

Hvis selvværdet ikke har det godt kommer du ofte til at behandle dig selv for hårdt og ender med at sige: “Jeg er bare ked af det og græder, men det skal du ikke tage dig af!” Eller: “Jeg skal nok tage mig sammen. Det har jeg alligevel altid gjort, så det gør jeg bare igen. Det er sgu for dårligt, at jeg ikke kan holde op med at tude.”

Vi taler tit om betydningen af selvværd og anerkendelse. Men alligevel hører vi ofte hinanden sige: “Det er også bare mig, der er dum. Glem det!” Selvværdet glemmes altså alligevel, ikke mindst ens eget. Det menneske, som man er hårdest ved, er på den måde ofte én selv.

Selvværdet er afgørende for, hvordan vi ser på os selv, hvordan vi taler til os selv, om vi oplever os selv som ligeværdige med andre mennesker, om vi føler os værdige til at blive holdt af og elsket, om vi kan stå ved os selv og føler os værdige til livet og verden.

Derfor er det vigtigt at tænke over, hvor meget vi egentlig stoler på vores eget selvværd. Vi kan jo begynde med at stille spørgsmålet til os selv: “Hvordan ville det egentlig føles, at være mere venlig over for dig selv; at stole mere på dit eget selvværd, og ikke på forhånd frygte afvisning?”

Selvværdet afhænger af mange ting i det enkelte menneskes liv. I et psykoterapeutisk forløb vil jeg hjælpe dig med at acceptere usikkerheden omkring dit selvværd. På den måde åbner vi også for, at du kan give dig selv mere plads og stå mere ved dig selv.

Når vi arbejder med selvværdet, bliver du også bedre til at udtrykke dine ønsker og behov på en tydelig og klar måde, så du selv og alle andre ser, hvad du kan, hvem du er og hvor dine grænser går. På den måde vinder du mere plads i dit eget liv.

Kontakt mig

Har du brug for at styrke dit selvværd, kontakt mig for at høre nærmere.

phone Tlf. 20 81 96 74
mail Send en e-mail


 

 
Kontakt
Marianne Overbye Nielsen
Brogade 2a, st.tv.
4700 Næstved
Tlf: 20 81 96 74
Mail: marianne.overbye@protonmail.com

CVR:35921265
Tidsbestilling
Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere og træffe en aftale.
Man - fre: Tlf.: 20 81 96 74
Jeg er medlem af/billeder-af-marianne/Nyt Logo 23.03.24.png